Comença el Rally Catalunya amb el shakedown de Salou

L'edició 54 de la cita mundialista més important del calendari ha cremat els primers litres de combustible entre Salou i Vila-seca, a la zona d'Emprius. Dissabte serà el torn del Passeig Jaume I i diumenge, del podi al mateix indret.

Entre oliveres i vegetació diversa, els World Rally Car coneixen molt bé els camins que connecten per l'interior Salou i Vila-seca. Són tres quilòmetres amb variacions respecte a altres anys perquè la meta s'ha situat abans de la vaqueria, eliminant així el revolt que delimita territorialment els dos municipis.

A les 8 del matí ha començat el shakedown, un tram espectacle que no serveix com a referència temporal. L'impacte del certamen s'acostarà als 50 milions, amb 45 milions de teleespectadors internacionals.

PortAventura acull el parc d'assistència del Rally Catalunya Costa Daurada, que involucra 24 municipis i 8 comarques. L'únic tram mixt del Mundial circularà aquest divendres per la Fatarella i Gandesa, i dissabte per Savallà, Querol i Montmell. Aquella mateixa tarda el Passeig Jaume I repetirà experiència amb la súper especial de 2 quilòmetres

El Ford de Sebastien Ogier ens ha deixat un dels grans moments del matí. És segon de la classificació del Mundial a set punts d'un Thierry Neuville que ha acabat així, remolcat per la grua. I és que la penúltima cita del calendari serà decisiva per al desenllaç definitiu del campionat.

Amb 300 quilòmetres cronometrats el 96% dels 200.000 espectadors de mitjana vol repetir la visita anys posteriors. La festa del Rally s'allargarà fins diumenge, amb la celebració del podi a Salou.