×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Espectacle de foc, cavalls i dansa per recordar el pas de Jaume I per Salou

Un any més, festa i recreació medieval a Salou, a les 23enes Festes del Rei Jaume, en honor a la sortida del monarca, el 1283, des de les costes salouenques per anar a conquerir Mallorca. Jaume I ha tornat a desfilar un cop més per la ciutat turística.

Ho ha fet amb un mercat medieval farcit de productes artesans que durant tot el cap de setmana s’ha instal·lat a Salou per donar la benvinguda al rei Jaume I i la seva esposa Violant d’Hongria. Els dos surtien de la Torre Vella per dirigir-se fins a la platja de Llevant en una cercavila pels carrers de Salou que vol recordar la partida, des d’aquest punt, de les tropes del Rei Jaume I cap a la conquesta de Mallorca l’any 1229. Una recreació històrica que enguany cobrava més força després que Salou s’hagi agermanat amb la localitat illenca que va rebre el rei.

En la seva 23ena edició, la desfilada del Rei Jaume I, ha comptat amb la participació de més de 300 persones, que han acompanyat la comitiva reial durant tot l’itinerari. Els tambors de Montsó i diversos grups d’animació han acompanyat soldats, monjos, veïns del poble, nobles i cavallers en una desfilada que s’ha tancat al punt de partida dels conqueridors ara fa vuit segles. En aquest punt, una exhibició eqüestre, un espectacle de focs i la participació dels elements festius han posat punt i final a un exercici de memòria històrica que per uns dies a transportat la capital de la Costa Daurada al seu passat medieval.