La situació política catalana protagonitza el ple de Salou

El ple ha rebutzat l'única moció del dia, presentada per Ciutadans, i en què es demanava suport a la recerca de la convivència i del rebuig de la violència que, consideren, pateix part de la societat contrària a la independència.

La resposta des del cantó d'Esquerra ha estat contundent, fins i tot s'han absentat durant la votació de la proposta taronja.

Per tal d'acceptar la demanda de Ciutadans, el PSC ha demanat que la moció parlés de rebutjar qualsevol acció violenta sorgida des d'una branca ideològica o l'altra. L'alcalde Pere Granados ha recordat que al seu dia el consistori ja va tirar endavant una d'idèntica com a refús de qualsevol via que atempti contra les persones. Després de 5 minuts de recés, l'esmena a la moció no ha prosperat i la moció inicial s'ha tombat amb els vots favorables de Ciutadans i PP i la negativa de l'equip de govern al complet i Guanyem Salou.

Per cert que Esquerra ha preguntat Granados per què no va assistir a Cambrils als actes de l'aniversari de l'atemptat. L'alcalde ha afirmat que no el van convidar malgrat que des de Salou es va preguntar prèviament al respecte per poder lligar l'assistència.