La Generalitat manté l'autorització de la manifestació al Passeig Jaume I

El Departament d'Interior de la Generalitat manté l'autorització per la manifestació independentista d'aquest dissabte al Passeig Jaume I de Salou, convocada per la Plataforma per la Democràcia i la Llibertat, i que ha generat el malestar de l'alcalde Pere Granados amb el Govern per permetre aquest acte polític en plena zona turística.

Després de la reacció de l'alcalde però, la Generalitat manté el permís als organitzadors perquè puguin fer la Passejada per la República al Passeig Jaume I, malgrat l'informe de la policia local de Salou que ho desaconsella. També hi ha un acord dels grups polítics municipals de no fer activitats polítiques a la zona turística.

Segons han confirmat fonts d'Interior a TAC12, l'informe de la policia no adverteix de cap risc ni perill per les persones o el patrimoni ni per risc d'enfrontaments, que són les úniques causes que, segons Interior, poden comportar a no autoritzar una manifestació a un lloc concret. A la manifestació hi assistiran membres del PdeCat de Salou, a l'equip de Govern municipal en pacte de candidatura amb la FUPS de Pere Granados. El regidor Benet Presas considera que s'hauria pogut escollir un lloc menys turístic però que el motiu de la reivindicació preval per sobre d'això.