La processó de la Mare de Déu acomiada les Nits Daurades

Salou ha acomiadat les Nits Daurades amb tradició, amb la processó de la Mare de Déu portada a espatlles dels pescadors.

És un dels moments culminants de les Nits Daurades de Salou. Els pescadors treuen la Verge de l’església de Santa Maria del mar i d’aquesta manera s’inicia la processó. Només uns metres després, els mariners aixequen la Verge, quan passen per la porta de l’església, una acció que provoca els aplaudiments del públic. Les atxes acompanyen la imatge i les autoritats tanquen la comitiva. El recorregut continua pel passeig i per l’espigó del Moll. És en aquests punts on es concentren més persones, tant salouencs com visitants, en un dia, un 15 d’agost, en què Salou assoleix el màxim d’ocupació. La processó continua per mar, ja que els pescadors treuen la Verge en una barca. Un acte tradicional, que recorda el passat mariner del municipi i on els pescadors són els grans protagonistes.

La processó i el Castell de Focs han posat el punt i final a unes Nits Daurades on els elements tradicionals han tingut un paper destacat. Així, el passeig Jaume I es va omplir amb l’actuació, dimarts, dels elements festius del municipi. Van sortir de la plaça de les Comunitats Autònomes i van acabar a l’Espigó del Moll. Hi van participar el Ball de Bastons, d’Espases, de Pastorets, Nanos, Mullassa i Gegants de Salou.