Suspesa la vaga del servei de recollida de brossa de Salou

Els serveis mínims decretats per la Generalitat han fet tirar enrere la vaga de recollida de brossa de Salou. El sindicat convocant creu que si han de respectar els serveis mínims hi haurà pocs treballadors que podran secundar l'aturada. Per tant, demà hi haurà servei normal de recollida d'escombraries. Diuen però que seguiran lluitant per aconseguir les millores laborals i salarials que reclamen. D'aquesta manera, Salou aparca, de moment, un conflicte que hagués complicat molt les coses en punt més àlgid de turisme de tot l'any.

Havia de començar aquest divendres i allargar-se durant una setmana, fins al 23 d’agost, però finalment no hi haurà vaga al servei de recollida de brossa de Salou. El sindicat majoritari de l’empresa concessionària SalouNet han decidit desconvocar-la. El motiu està en els serveis mínims que ha establert la Generalitat que són del 30 per cent, una xifra que segons el sindicat STR fa que pocs treballadors puguin secundar la vaga. Ells havien demanat que el 100x100 de la plantilla pogués acollir-se al dret a vaga, mentre que l’ajuntament i l’empresa havien sol·licitat que només fos el 10 per cent. La decisió de la Generalitat fa que el sindicat tiri enrere la seva convocatòria de vaga per reclamar millores laborals i salarials. Entre les seves reclamacions hi ha que es descongelin els sous als quals no s’apliquen els increments de l’IPC des de la pròrroga del conveni col·lectiu del 2012-2013. També reclamen que l’actual conveni que tenen no és vàlid perquè no es va registrar i volen tornar a l’anterior en què s’establia una jornada laboral de 35 hores setmanals. Des del sindicat asseguren que continuaran lluitant per aconseguir aquestes millores, però l’empresa argumenta que tornar al conveni col·lectiu anterior els suposaria un increment de costos del 25 per cent.
Amb aquesta situació, Salou no viurà una vaga de la brossa que hagués pogut complicar molt el dia a dia operatiu de la capital de la Costa Daurada en ple mes d’agost, el mes de l’any en què hi ha més habitants i turistes al municipi.