Les vendes als turistes russos cauen més d'un 20% a la Costa Daurada

Aquest estiu la Costa Daurada està rebent menys turistes russos i els que venen, gasten menys. La conseqüència és una davallada de les vendes a aquests visitants, de més d'un 20%. Una situació que afecta especialment els comerços adaptats a aquests turistes, que sempre s'havien caracteritzat per l'alt poder adquisitiu.

A aquesta botiga de Salou treballen 4 dependentes russes. És un dels establiments que va adaptar-se a aquests visitants, que es caracteritzen pel gust per les compres. Aquest estiu, però, la situació ha canviat. Ha disminuït el nombre de turistes d’aquesta nacionalitat i a més aquests visitants ja no compren tant. Per això a aquest establiment calculen que les vendes als russos han caigut més d’un 20%. El perfil de turista rus de la Costa Daurada està canviant: el seu poder adquisitiu és més baix i a això cal afegir també la devaluació del ruble. Als comerços lamenten aquest canvi i s’esforcen per atreure aquests compradors, que acostumaven a gastar grans quantitats de diners.

Si la davallada de les vendes als russos continuen, fins i tot es plantegen readaptar la botiga i canviar alguns productes pensats especialment per a ells.

Els turistes francesos i belgues podrien ser substituts dels russos, però asseguren que ells no compren tant.