Adif encarrega el primer estudi pel desmantellament de les vies

 

Encara no hi ha data per l'entrada en funcionament del nou tram del corredor del Mediterrani des de Vandellós fins l'estació del Camp de Tarragona. Mesura que deixarà sense efectes l'actual línia marítima que travessa municipis com Salou, que reclama el desmantellament immediat de les vies. Ara Adif ha sol·licitat un estudi per avaluar l'efecte barrera de l'actual tram Vandellós-Tarragona, un tram que serà retirat un cop es posi en marxa el Corredor del Mediterrani.

L'actual línia de tren té una longitud d'uns trenta quilòmetres i travessa els termes de l'Hospitalet de l'Infant, Mont-Roig del Camp, Cambrils, Vinyols i els Arcs i Salou. És un tram que transcorre per una zona amb grans aglomeracions urbanes i per això és necessari l'estudi abans del posterior desmantellament.

Des de Salou recorden que fa anys que reclamen el desviament de les vies i creuen que aquest estudi encarregat per ADIF arriba amb retard. Destaquen que el desmantellament del traçat suposarà un abans i un després pel municipi.
Amb un pressupost de 210.000 euros, el projecte estudiarà aspectes com la mobilitat o l'accés a les zones de platges entre d'altres.