Així és el judo de Tarragona 2018

Passem una tarda amb el Club Judo Salou, que treballa des de la base una de les disciplines amb més presència entre els nens i nenes del territori. Un dels seus responsables, l'Imanol Rico, ens explica les claus d'aquest esport.

Un dels esports amb major acceptació entre els infants és el judo. Pot practicar-se gairebé des que s'aprèn a caminar. A Salou fa 3 anys que van encetar un projecte formatiu que compta amb més d'un centenar de nens i nenes gràcies també al treball conjunt amb les escoles del municipi.

Els pares no dubten a l'hora d'apostar per aquesta disciplina. Respecte i amor per l'esport són dues de les assignatures apreses ràpidament pels alumnes. El marge evolutiu és elevadíssim quan es treballa amb nens i nenes tan petits.

És també una descàrrega tensional per als futurs judokes i per a les famílies. Aquí, el menys important, és l'aspecte competitiu. Espanya és una potència europea del judo però ha perdut força els darrers anys. La modalitat forma part del programa mediterrani des del 1971.

El Pavelló de Cambrils serà la seu d'una disciplina que comptarà amb 15 proves diferents, 7 masculines i 7 femenines.