Salou fa una crida a la millora del civisme relacionat amb les escombraries

Salou vol acabar amb la doble penalització tant econòmica com d'imatge de la ciutat que suposen els actes incívics relacionats amb les escombraries i millorar la recollida selectiva. Ho vol fer a través de la conscienciació i és per això que ha començat una campanya transversal per a arribar tant als salouencs com als visitants. 

Arribar al màxim punt d'excel·lència possible tant en la recollida selectiva com en l’erradicació dels actes incívics relacionats amb la recollida d’escombraires. Amb aquest objectiu Salou ha iniciat en les darreres setmanes i fins al mes d’octubre una nova campanya que interpel·la directament a salouencs i visitants per la millora d'aquests aspectes.

La campanya vol tenir un impacte transversal en la ciutadania, arribant mitjançant diverses accions a comerços, grans productors, ciutadans i visitants, i s’ emmarca en la nova concessió del contracte de neteja del municipi adjudicada l'any passat.

Des del consistori salouenc remarquen la doble penalització per al municipi que suposen sobretot els actes incívics com deixar residus fora dels contenidors o no fer servir els serveis de recollida específica que s'ofereixen.

Pel que fa a la recollida selectiva, l'objectiu de la nova concessió és augmentar-la en un 1% anual durant els propers 10 anys, continuant la bona línia marcada des de l'any 2000, amb un augment del 28%. 

Pel que fa a possibles sancions a incívics, des del consistori esperen tenir a punt en pocs mesos la nova ordenança que les ha d'endurir en un futur