La devaluació de la lliura preocupa més que el Brexit als hotelers

Convenciment al sector hoteler de que a llarg termini es trobarà una solució a la sortida del Regne Unit de la UE, però preocupació pels efectes que ja està tenint la devaluació de la lliura en la durada de les reserves. Ho han posat dmaunt la taula en una jornada en que també han minimitzat els efectes de la situació política a Catalunya

El Brexit i la situació política a Catalunya són alguns dels principals dubtes que planen a hores d'ara sobre el sector turístic a casa nostra, tot i que cap dels dos és en aquest moment decisiu pel que fa al nombre de reserves de cara a aquesta temporada. Aquesta és una de les dades que s'han posat damunt la taula en el debat al voltant del sector hoteler a casa nostra celebrat aquest dijous a Salou per l'escola internacional d’Hoteleria i Turisme Les Roches, que organitza debats d'aquest tipus arreu de l'estat.

En aquest, alguns dels principals responsables dels Patronats de Turisme i representats del sector privat del territori s'han mostrat convençuts que el Brexit comportarà a llarg termini un nou model de relació entre el turisme britànic i el continent. A curt termini, el principal perill és la devaluació de la lliura.

Pel que fa a la situació política a Catalunya, coincidència en el fet que ja hagin passat set mesos de l'1 d'octubre ha fet reduir el seu impacte, però des de la ciutat de Tarragona recorden que sí que en va tenir en un primer moment.

Durant la jornada els ponents també han defensat la necessitat de crear noves experiències que vagin més enllà del sol i platja que permetin distingir la Costa Daurada respecte a d'altres destinacions