El desmantellament de la via de tren de la costa podria acabar als jutjats

El municipis afectats pel desmantellament de les vies actuals quan entri en funcionament el nou Corredor Mediterrani estudiaran si aquesta entrada en servei podria ser il·legal si abans no es presenta el projecte de desmantellament. Ho han anunicat en una nova posada en escena del fornt comú dels cinc municipis aquest dimecres a Salou

Estudiar si la entrada en funcionament del nou Corredor del Mediterrani pot ser il·legal si no es dóna compliment a l'informe d'impacte ambiental que obliga a desmantellar les vies actuals, i en cas afirmatiu, presentar un contenciós administratiu o fins i tot una denúncia per la via penal.

Aquest és l’objectiu de l'estudi de legalitat que encarregaran pròximament els cinc municipis afectats per aquest desmantellament, Salou, Cambrils, Vinyols i els Arcs, Mont-Roig i Vandellós. Tots ells han tornat a fer front comú aquest dimecres a la capital de la Costa Daurada per a reclamar el desmantellament de les vies tant bon punt entri en funcionament el nou traçat ferroviari, i s'ha mostrat disposats a anar fins al final per a aconseguir-ho.

Un front comú que volen traslladar abans de que acabi aquest mes de maig a les portes d ela delegació del govern espanyol a Catalunya, a Barcelona. Ho faran després de que, segons ells, el delegat Enric Millo no hagi complert la seva paraula de convocar una reunió amb responsables de Foment per a presentar el projecte de desmantellament als alcaldes afectats. Una manca de compromís que creuen demostra la manca de planificació d'aquest projecte.

Granados ha refermat aquets dimecres la seva intenció de que, tant bon punt deixin de passar els trens pel centre de Salou, tirar a terra les tanques que separen les vies dels carrers perpendiculars i asfaltar aquests darrers aper anivellar-los amb el traçat ferroviari.