Tensió al ple de Salou al voltant de les accions dels CDR

El ple de Salou ha aprovat aquest dimecres una moció contra la criminalització dels CDR i n'ha rebutjat una altra de rebuig a la violència emprada pels mateixos. ho ha fet gràcies a l'abstenció de gran part de l'equip de govern en un plenari ple de retrets entre unionistes i independentistes

L’abstenció de dos dels tres partits de l’equip de govern de Salou, FUPS i PSC ha permès aquest dimecres l’aprovació d’una moció d’Esquerra contra la criminalització dels Comitès de Defensa de la República i el desestiment d’una altra del Partit Popular de rebuig als actes violents que diuen han ocorregut aquests darrers dies a Catalunya.

Dues mocions que han enfrontat als dos pols polítics presents al plenari salouenc, Ciutadans i Partit Popular d’una banda i PDeCAT i Esquerra de l’altra. Els primers han acusat als independentistes de no condemnar una violència dels CDR que ha estat desmentida per Esquerra i comparada pel PDeCAT amb els fets de l’1 d’octubre.

També des de Ciutadans s’ha carregat contra l’abstenció dels dos principals partits de l’equip de govern, als que ha recordat que és tasca seva la seguretat del municipi. Una acusació que ha estat durament rebatuda per un Pere Granados que ha defensat la posició del govern al llarg dels darrers mesos.

Un Pere Granados que al torn de precs i preguntes s’ha reafirmat en la seva intenció de intervenir en el traçat de les vies del tren del centre del municipi tant bon punt deixin de passar els trens per fer-ho pel nou corredor mediterrani. Ho ha fet a preguntes del Partit Popular, a qui ha tornat a acusar d’inacció al respecte