Salou reclama que s'estudiï com els afectarà el futur contradic de Ponent

L'Ajuntament de Salou ha presentat al·legacions a la Estudi d'Impacte Ambiental d'aquest contradic perquè vol que s'estudiï com afectarà les platges del municipi, quins impactes socioeconòmics i ecològics pot causar i què suposarà el pas de vaixells sobre el Cap de Salou. No hi estan en contra, diuen, però volen que s'analitzi l'impacte de la infraestructura a través de tres nous estudis. 

El contradic continua amb la seva tramitació. A finals d'any, l'autoritat portuària va tornar a sotmetre a informació pública l'estudi d'impacte ambiental on ja incorporava la resposta a un seguit d'al·legacions. Per tant, ara resta a l'espera d'incorporar les noves peticions i que, finalment, el ministeri resolgui la carpeta ambiental.

Aquesta nova instal·lació tindrà una longitud d'uns 1.600 metres i suposarà el tancament del Port per l'extrem sud. L'esplanada que crearà està projectada com un nou moll per a creuers. Es preveia de cara al 2025, tot i que va amb un cert retard perquè l'any passat ja haurien d'haver-se iniciat els treballs. Les primeres actuacions, però, no arribaran abans de finals d'any o ja l'exercici vinent.