El Cós Blanc atreu més de 50.000 persones al passeig Jaume I

La nova ubicació del Cós Blanc de Salou va fer justícia dissabte a l’acte més multitudinari de la festa major d’hivern de la capital de la Costa Daurada. L’estrena del passeig Jaume I com a escenari de la festa del confeti va batre rècords, començant pel públic que l’Ajuntament xifrava ja en les més de 50.000 persones. El nou recorregut també va lluir gràcies a la pluja de 25 tones de confeti, sota la qual 3.500 participants repartits en 27 colles desfilaven amb carretel·les i temàtiques de tota mena.

Hi eren des dels mites de l’oest nord-americà, les pel·lícules taquilleres del 2023 com ara Barbie o clàssics de Disney com Mickey Mouse o Ratatouille, fins a referències històriques a l'imperi napoleònic o al passat de la mateixa vila salouenca, amb homenatges al mar i a la Torre Vella. La gran afluència de públic, que en algun punt fins i tot va dificultar la fluïdesa de la rua i el desplaçament de les carretel·les, portava l’Ajuntament a pensar més enllà de cara a l’any que ve. L'alcalde de Salou, Pere Granados, considerava l'opció d'estendre el recorregut pel passeig, que enguany anava des del carrer Girona fins al carrer Illes Balears.

QUART CANVI DE RECORREGUT

És la quarta vegada que la festa del Cós Blanc, que ja presumeix de més de 40 anys d’història, canvia d’ubicació per motius de seguretat i per poder aplegar més públic. Amb una avantsala en forma d'espectacle de llum i música des del mateix passeig Jaume I per a la festa més multitudinària de l'hivern a la Costa Daurada, Salou arribava així als últims compassos de la seva festa major.