La boira marca el primer dia de pesca del Calamar a Salou

Salou va ser vila marinera. Per això, des d'aquest dilluns i fins dissabte torna el Concurs de Pesca del Calamar, una cita lúdica i festiva que acumula 48 anys d'història. El centenar de participants, repartits en 28 embarcacions, podran navegar des del cap Salou fins a la platja de l'Esquirol. L'Ajuntament premiarà l'embarcació que acumuli més punts, el Club Nàutic de Salou a qui porti el calamar de majors dimensions, i la Societat de Pesca Esportiva de Salou, a la captura més gran de calamars.

La primera jornada del concurs comença marcada per la boira, i tot i que la capitania marítima autoritza la sortida de les barques a mar, els més veterans decideixen plegar veles i esperar que la pròxima jornada la climatologia bufi a favor seu.

JORNADES GASTRONÒMIQUES

Qui no en sàpiga, de pescar, també podrà gaudir del calamar i del llegat mariner de Salou des del prisma gastronòmic amb les jornades del Calamar fins al 26 de novembre.

D'aquí a dissabte, els concursants sortiran cada tarda entre les tres i quarts de set de la tarda, i quan arriba la nit toca pesar els resultats. El primer dia, qui més qui menys ha trobat un calamar, i alguna sèpia que no computa. Els que més en porten s'acosten a la desena. D'aquí a dissabte, la qüestió continuarà depenent de les aliances amb el mar.