El Challenge Salou tornarà enguany al mar

Tot a punt a Salou per la vuitena edició de l'OTSO Challenge. Aquesta és una de les proves de triatló més destacades de la Costa Daurada, i enguany té la voluntat de tornar a ser, precisament, això: una triatló. I és que els dos últims anys el mal temps ha allunyat la competició del mar Mediterrani.

La duresa és sinònim de les triatlons: els atletes hauran de fer quasi dos quilòmetres nedant, 90 en bicicleta i 21 corrent, és a dir, una mitja marató. Això serà en la modalitat Middle i Middle Relay. En la Short, es manté la mateixa distància nedant, però el recorregut en bicicleta s'escurça a 60 quilòmetres i corrent a 11.

UN GRAPAT DE PROFESSIONALS

En efecte, prop de 800 atletes són els que competiran, la meitat dels quals professionals; la prova és puntuable per al rànquing mundial. Una de cada cinc participants són dones, i el ventall de països representats en aquesta prova puja fins als 41. Xifres que il·lustren el bon cartell que té el Challenge Salou.

Aquest triatló és un dels múltiples esdeveniments esportius que es fan cada any a la capital de la Costa Daurada. El Challange referma l'aposta de Salou per lligar el turisme amb l'esportEls salouencs i salouenques es despertaran diumenge a les 8h amb el tret de sortida que donarà llum verda als atletes. Uns participants que, si no passa res, retornaran per fi a l'aigua mediterrània i acabaran les tres proves al migdia a la plaça de les Comunitats Autònomes.