Les empreses FCC i GBI opten a quedar-se el contracte de recollida de brossa i neteja de Salou

Salou ha donat per tancat el període per inscriure's a la licitació del servei de neteja amb tres empreses subscrites, dues per al lot de neteja i recollida i una per la gestió de l'oli domèstic.

El primer lot, dotat amb 110 milions d'euros, té com a pretendents l'empresa Fomento de Construcciones i Contratas i el Grup GBI, fundat per l'empresari establert a Lloret de Mar Gustavo BuesaAquest lot inclou els serveis de recollida i transport de les principals fraccions, la neteja viària i de platges, la recollida selectiva d'aquestes i la gestió de la deixalleria fixa.

Pel que fa al segon lot, només s'hi ha presentat Humana i compta amb un pressupost d'11.000 euros.

Inclou la gestió de les fraccions d'oli domèstic usat, roba i calçat. L'import dels dos lots pot arribar, amb modificacions, fins als 120 milions d'euros per als pròxims 12 anys.

AJUNTAMENT SALOU 2023

TRAMITACIÓ AMB OBSTACLES

El punt final del període de licitació arriba després que el ple aprovés l'estiu passat la resolució del contracte actual de mutu acord amb l'empresa adjudicatària després de valorar que introduir modificacions al contracte no hauria estat suficient per assolir l'objectiu del 50% de recollida selectiva que marca la Unió Europea per al 2030.

El primer intent per aprovar les condicions de la licitació va quedar en no res després d'un informe desfavorable de l'interventor. Al febrer el consistori es va fer enrere després d'aprovar-ho al ple davant els dubtes que el tràmit pogués ser recorregut. El tercer intent va ser el bo i a finals de febrer el ple va donar llum verda a la licitació.