Detenen els autors de l'assassinat d'un jove francès a Salou el maig del 2022

Els Mossos d'Esquadra, amb la col·laboració de les autoritats franceses i l'Eurojust, han resolt el crim d'un jove francès al centre de Salou el maig de l'any passat. Es tractava d'una revenja entre grups criminals francesos. Els autors van saber que la víctima estava de vacances a Salou i es van desplaçar fins aquí per cometre el crim. 

A tres quarts d'onze de la nit, del 9 de maig del 2022, un jove francès de 24 anys era assassinat a trets al carrer Saragossa de Salou, un dels més cèntrics de la capital de la Costa Daurada. Els autors del crim van poder fugir. Tots menys un, que va ser interceptat per diversos ciutadans. Llavors s'iniciava la recerca dels dos altres responsables. Ara, gairebé un any després, tots tres són a presó a l'espera del judici. Els tres detinguts són francesos, de prop de Lió, i nascuts entre el 87 i el 2002. 

Aquell 9 de maig, van viatjar expressament des del seu país d'origen amb la finalitat de revenja entre de dos grups criminals rivals. Es desplaçaven a bord d'un Renault Clio. S'ha comprovat que es van aturar a posar benzina i quan van arribar a Salou van comprar roba. Poc abans de les 11 de la nit, van cometre el crim i van iniciar el camí de retorn a França. El primer problema que van tenir és que un d'ells va ser retingut per veïns i treballadors de la zona.

UN CONTENIDOR A TOCAR DEL MCDONALD'S

DDR crim Salou

Primer aquest jove es va identificar amb una identitat falsa, però la policia catalana va poder comprovar que l'home tenia nombrosos antecedents policials a França. I l'altra clau per resoldre el crim són aquestes imatges. Les van captar unes càmeres pròximes a un McDonald's de Tarragona. Van guardar la pistola i roba sota d'un contenidor i van entrar a l'establiment. 

Va ser llavors quan van veure una patrulla dels Mossos i van decidir marxar de manera precipitada. Es van desplaçar fins a la Jonquera, van abandonar el cotxe en un camí i, des d'allà, van creuar cap a França amb un altre vehicle. La qüestió és que sota del contenidor, a Tarragona, van haver d'abandonar l'arma del crim.

I la detenció dels dos presumptes responsables del crim va ser fàcil perquè, amb col·laboració amb les autoritats franceses, es va comprovar que els dos joves ja eren a presó provisionalment per altres delictes. Ara, tots tres estan empresonats a França a l'espera que se celebri el judici allà mateix.