Salou vol que la nova estació de tren sigui intermodal

 

La construcció de la futura estació de tren de Salou avança a bon ritme després de poc menys d'un any d'obres. La previsió continua sent que es pugui posar en marxa durant la primavera de l'any que ve.

La seva inauguració serà, però, només el punt de partida per convertir aquesta zona d'Emprius amb un node de mobilitat d'acord amb la capitalitat turística que sosté el municipi. L'objectiu de l'Ajuntament a llarg termini és que per aquí també passin trens d'alta velocitat amb un ramal de 2 quilòmetres que connecti amb Tarragona i el corredor mediterrani.

D'altra banda, la voluntat del consistori també és la de construir una estació de busos en aquests terrenys que posi solució al caos que suposa en temporada alta la manca d'un equipament d'aquestes característiques. Finalment, la nova estació també estarà connectada amb el tramvia i disposarà d'un aparcament de 200 places per a vehicles privats.

Salou121

L'estació de Rodalies definitiva que substituirà la provisional contempla la renaturalització de l'entorn, fet que des de l'Estat se subratlla com una mostra de la sensibilitat ambiental del projecte.

El subdelegat del govern espanyol posa Salou com a exemple de mobilitat de futur i reconeix el potencial de la infraestructura per esdevenir una de les més importants del Camp de TarragonaLa construcció de l'estació de trens de Salou compta amb un pressupost de 12,5 milions d'euros i és finançada pels fons europeus Next Generation.