El passeig de Miramar reobrirà divendres després de més d'un any tancat

Compte enrere perquè el passeig Miramar recuperi el pas de vianants, bicicletes i cotxes. Aquest divendres es reobrirà el tram tallat arran de les obres de canalització del barranc de Barenys.  Els treballs van començar el gener de l'any passat i s'espera que el primer tram, el que va de la via del tren fins al mar estigui acabat durant el tercer trimestre d'aquest any.

La posada en funcionament del nou sistema de canalització que ha d'acabar amb les inundacions al barri de la Salut no serà fins a l'any que ve, ja que les obres de la part superior a les vies van endarrerides. L'Ajuntament celebra, però, que el municipi tingui cada cop més a prop la solució a un problema endèmic d'aquesta zona de Salou.

Salou aca

La demolició de diversos blocs i cases deixarà una gran esplanada al tram final del carrer Barenys. El consistori ho veu com una oportunitat per dotar la ciutat d'una plaça amplia on el verd tingui presència per crear zones d'ombra.  L'Agència Catalana de l'Aigua, que ha finançat les obres amb 17 milions d'euros, subratlla la complexitat del projecte i la seva importància per la capital de la Costa Daurada. 

Paral·lelament, l'estudi de mesures complementàries a la canalització per reduir el risc d'inundació ha entrat en fase de contractació. Es tracta d'un estudi encarregat per l'ACA arran de la sentència judicial que va anul·lar el pla parcial de Barenys i s'espera que les primeres conclusions arribin durant aquest any.