Teatre per fomentar el català

El "petit massai" és el protagonista d'un dels contes que els alumnes de teatre de quart d'ESO de l'Institut Jaume I de Salou representen avui davant d'estudiants d'infantil de l'Escola Santa Maria del Mar. La quinzena d'actors i actrius que surten a escena tenen entre 15 i 18 anys i representen cinc historietes originàries de diferents punts del món.

És la tasca que se'ls ha encomanat per aquest segon trimestre de curs. Assagen tres dies per setmana, des del passat mes de gener, i qui els avaluarà seran ells, els infants de quatre escoles de primària de la capital de la Costa Daurada.

Més enllà de desenvolupar les seves habilitats interpretatives, aquest és també un projecte lingüístic. Tots els diàlegs són en català. També treballen les arts plàstiques, ja que amb la col·laboració dels alumnes de l'aula d'acollida, han creat tot l'attrezzo amb les seves pròpies mans. Tots els contes escollits estan protagonitzats per nens i nenes i són originaris de països com Guatemala, l'Índia o Nova Zelanda.