Salou es queda sense pescadors

La pesca a Salou s'acaba. Els dos últims pescadors en actiu del municipi pleguen veles el mes que ve. Són el Jaume i l'Enric, que pertanyen a una saga de pescadors que va començar amb el seu pare, el Jaume Gaseni, retirat des de fa anys.

El seu fill gran seguirà ara els seus passos i es jubilarà deixant el seu germà sense l'acompanyant imprescindible per sortir a la mar, és per això que ell també deixarà la pesca per provar sort en algun altres sectors.

El punt final de la pesca com a activitat econòmica a la capital de la Costa Daurada ha anat acompanyat d'un emotiu homenatge a sis pescadors per part de l'Ajuntament. Un acte que ha servit per reconèixer el paper de la pesca en la història de Salou.

Pescadors salou homenatge

L'activitat, però va anar perdent pistonada, paral·lelament a la transformació turística del municipi. Els temps han canviat i la pesca veu com no hi ha relleu generacional.

Així doncs, ja no sortiran més barques pesqueres del port esportiu de Salou a hores intempestives de la matinada. Tot i això, la relació entre la pesca i la capital de la Costa Daurada continuarà viva a través de cites com la Festa del Calamar.