Salou torna a aprovar el nou contracte de la brossa

El tercer intent pot ser el bo. El ple de Salou ha tornat a aprovar aquest dimecres l'expedient per licitar el nou contracte de la recollida dels residus i la neteja dels carrers. Ja ho va fer l'1 de febrer en una sessió extraordinària, però s'ha repetit el procés perquè hi havia dubtes de si la convocatòria de fa tres setmanes estava prou justificada i es podria arribar a impugnar. Ara l'oposició continua pensant que el tràmit es pot frustrar per l'informe desfavorable de l'interventor, que ja va impedir tancar l'expedient en el primer intent durant el gener. 

Des de l'oposició, principalment, assenyalen que "el contracte més important de la història de la corporació municipal no pot tirar endavant amb l'informe desfavorable de l'interventor". La resposta, des de l'executiu local, és que hi ha altres informes, de personal de l'Ajuntament i d'una empresa externa, que avalen el contracte. Una argumentació que la resta de partits no accepten perquè la companyia és la mateixa que ha donat suport en la redacció dels plecs. 

El nou contracte, que s'ha aprovat només amb els vots del govern, dobla la partida de despesa actual. Es passa d'uns 5 milions a gairebé 10 anuals. La suma, per als pròxims 12 anys, és de 110 milions d'euros. El govern municipal destaca que suposarà una gran millora en el servei respecte a l'actual contracte que es va rescindir, per mutu acord, el passat estiu.

ORDENANÇA APARTAMENTS TURÍSTICS 

D'altra banda, el ple d'aquest dimecres també ha aprovat la nova ordenança que regularà els apartaments d'ús turístic. Estipula com han de ser i també algunes obligacions. També preveu sancions des dels 3.000 fins als 600.000 euros.

L'oposició no hi ha votat a favor perquè considera que el nou text no regula res més que el que ja estableix la normativa de la Generalitat. Esquerra va més enllà i acusa a l'alcalde, Pere Granados, d'haver permès la barra lliure fins ara. ERC, Ciutadans i PP asseguren que l'ordenança no resoldrà els problemes de convivència relacionats amb els pisos turístics, mentre que el govern justificava que aquesta era la intenció. Tot i això, durant el ple no han respost a les crítiques. A tot això, l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre ja va anunciar que hi presentarà al·legacions.