El govern salouenc es queda sol aprovant el nou contracte de la brossa

El govern de Salou s’ha quedat sol en l’aprovació de l’expedient per treure a concurs el contracte de la brossa i la neteja dels carrers. L’oposició en bloc no ha acceptat ni la urgència del ple extraordinari ni el fet de tirar endavant el contracte més important de l’Ajuntament amb un informe desfavorable de l’interventor. Estem parlant de més de 100 milions d’euros per als pròxims 12 anys.

EL GOVERN ASSEGURA QUE TOT ÉS CORRECTE

El ple ha validat l'expedient, encara que no ha tingut un camí planer i l'oposició s'hi ha posat d'esquena. El punt no es va poder votar en la sessió ordinària del divendres passat a causa d'un informe desfavorable de l'interventor. La reacció del govern va ser reunir altres informes favorables i convocar un ple extraordinari per urgència.  En aquest sentit, tant l'empresa que ha assessorat jurídicament l'Ajuntament en aquest contracte, com la tècnica de concessions i el cap de servei de suport intern asseguren que l'expedient és correcte.

Mentre que el govern està convençut que el procediment és adequat, l'oposició expressa tot el contrari. Per començar, han votat en contra de la urgència del ple. Esquerra, Ciutadans i Partit Popular denuncien que el contracte més important de l'Ajuntament es tramiti per urgència i en contra del criteri de l'interventor. 

Veuen poc clars alguns aspectes del contracte i posen en dubte el valor dels informes favorables amb els quals se sustenta ara l'expedient, tenint en compte que un d'ells és de la mateixa empresa que ha participat en la redacció del contracte. De fet, l'oposició adverteix de l'alta probabilitat que les companyies adjudicatàries acabin impugnant la licitació.

Per contra, des de l'equip de Pere Granados, justament, es pensa que els intents de frenar la licitació el que pretenen és impedir el desplegament de l'obra de govern. Consideren que el nou contracte millorarà la neteja dels carrers i aproparà Salou als percentatges en matèria de reciclatge que marca Europa.