El govern treu pit dels projectes engegats i l'oposició li suspèn el balanç

El que havia de ser un ple de repàs del 2022 s'ha convertit, com era de preveure, en un examen de l'actual mandat i, clarament, amb la mirada posada en les eleccions municipals. El resultat de l'avaluació, també previsible.

Pere Granados ha destacat la seva obra de govern, començant pel fet d'haver desencallat reptes històrics com la canalització del Barranc de Barenys. També ha posat l’accent en la recuperació del turisme i els passos endavant perquè el sector pugui tenir activitat durant tot l’any. Hi hauria d’ajudar, segons el govern, el seguit d’inversions que rebran l’impuls econòmic dels Next GenerationAquí Granados ha anunciat per enguany la segona fase de remodelació del carrer Carles Buïgas, la reforma d’11 places i parcs o bé nous carrils bici i aparcaments dissuasius. A més, ha assenyalat l'aposta social i de millora dels espais públics.

El consens, car de veure al plenari, tampoc ha arribat en aquesta sessió extraordinària. L’oposició suspèn l’acció de govern. Esquerra, Ciutadans i PP es posen d’acord en afirmar que l'actual govern de Sumem per Salou i PSC no té un pla de mandat i que tampoc ha executat les promeses electorals. Diuen que està basat en la improvisació i en accions per treure rèdit electoral.

I la rèplica, des del principal partit del govern, ha estat per titllar les opinions de l'oposició de crítica barata. Les paraules de Jesús Barragán han crispat l'ambient i, justament, l'oposició ha assegurat que evidencien el menyspreu que han rebut els darrers anys.