Salou sancionarà els banyistes que no respectin la bandera vermella

Des de fa més d'una dècada el municipi compta amb una ordenança cívica que va experimentar l'últim canvi l'any 2015. Ara es modificarà de nou per actualitzar-la als nous temps. La regidoria recorda que l'ús de la bandera vermella a les platges de la capital de la Costa Daurada és necessària en poques ocasions, però que encara hi ha usuaris que no respecten les recomanacions de seguretat.

D'aquesta manera, el banyista que accedeixi a l'aigua en situacions de prohibició podria afrontar una multa de 400 euros. També se sancionarà qualsevol altra activitat aquàtica d'esbarjo en situacions de perill.

Arran del procés de participació ciutadana s'ha recollit també una proposta de regulació del consum de begudes alcohòliques, exceptuant la prohibició a espais expressament autoritzats per aquesta finalitat. Paral·lelament s'incorporen un seguit d'articles referents al correcte ús dels contenidors de recollida selectiva per part de comerços, i a l'embrutiment o mala conservació del patrimoni privat que provoqui una degradació visual de l'entorn.

S'espera que el ple aprovi aquest dimecres una modificació d'ordenança de civisme que contempla, a més, nous punts sobre l'alimentació i la cura d'animals a la via pública.