El préstec a cegues, un amic invisible literari a Salou

 

L'amic invisible és una activitat de germanor molt freqüent durant les festes de Nadal entre amics, familiars o companys de feina. A vegades, però, apareixen formats ben originals; des de fa uns quants anys, la Biblioteca Pública Municipal de Salou organitza els préstecs a cegues.

Des d'aquest dilluns i fins a la vigília de Reis, el 5 de gener, els usuaris de la biblioteca poden acostar-se a l'equipament per agafar un llibre en préstec. Per triar d'entre la pila, només es poden guiar per la mida i el color del paquet, que diferencia català de castellà.

Aquesta és una proposta reeixida i que agrada molt als lectors de la biblioteca salouenca. L'element sorpresa juga un factor clau, amb l'objectiu d'allunyar-se de la zona de confort i els best sellers més recurrents. Els més impacients l'obren a la mateixa biblioteca; d'altres esperen a arribar a casa per descobrir el llibre que els ha tocat. En tots els casos, les obres són novetats d'enguany. Per alguns usuaris, el préstec a cegues s'ha convertit ja en tota una tradició.

El Tió de la Biblioteca de Salou també cagarà regals literaris per als infants de menys de cinc anys que s'han fet socis durant aquest 2022.