El nou contracte de neteja, protagonista dels comptes de Salou

Com uns pressupostos destinats a millorar els serveis i la qualitat de vida dels ciutadans de Salou. Així han qualificat des del govern salouenc els comptes que s'aprovaran aquest dimecres i que augmenten un 6,5% respecte a l'any passat.

D'aquesta manera, s'arriba a un pressupost consolidat lleugerament per sobre dels 60 milions d'euros. Un fet que s'atribueix a la millora econòmica que ha suposat la reactivació del sector turístic aquest 2022.

NOU CONTRACTE DE NETEJA

Entre les principals partides, els tres milions d'euros que es destinaran a l'amortització de la maquinària destinada al servei de neteja de la ciutat. Aquest serà el pas previ a la nova licitació del contracte que s'ha de dur a terme aquest 2023, després d'arribar a un acord amb l'actual concessionària per rescindir l'actual contracte quatre anys abans del seu acabament.

Una nova licitació per a la qual s'ha pressupostat un augment de 700.000 euros en el cost del servei i que des del govern municipal veuen com totalment necessària.

Altres inversions importants seran les obres a la piscina municipal, que superaran els 2 milions d'euros, o un milió més per al renovat camp de futbol.

CARLES BUÏGAS, DESPRÉS DE L'ESTIU

Les principals obres del 2023, les de la segona fase de remodelació del carrer Carles Buïgas, no tindran enguany cap cost per a l'Ajuntament, ja que es finançaran amb l'ajut de tres milions d'euros provinents del fons Next Generation. Serà el 2024, quan el consistori invertirà la part que li correspon.