Unes 200 persones aspiren a sis places fixes de la Policia Local de Salou

La Sala Europa del Teatre Auditori de Salou s'ha omplert d'aspirants a Policia local. En total, unes 200 persones s'han presentat al concurs oposició que ha de servir per cobrir sis vacants per jubilació del cos policial salouenc.

Aquest dimarts ha tocat la prova cultural i demà la física. El procés s'allargarà fins a la setmana que ve amb el test psicotècnic i la valoració de mèrits.

L'objectiu és que els sis nous agents comencin el curs a l'Escola de Policia el pròxim 2 de gener i estiguin operatius de cara a l'estiu. D'aquesta manera, s'uniran a la plantilla de la Policia Local de Salou que suma uns 120 agents entre fixes i interins.

Policia local opos salou

Aquestes sis, però, no seran les úniques places fixes que es convocaran a Salou durant el 2023. El consistori va acordar amb els sindicats un increment mínim d'una plaça cada any durant els pròxims cinc anys.

Paral·lelament, demanen a la Generalitat augmentar la presència de Mossos d'Esquadra al municipi per tal de millorar la seguretat i d'evitar fets delictius puntals que generen molta alarma social.

Una de les sis places vacants convocades està reservada per a dones, responent a la voluntat del consistori de fomentar la presència femenina al cos.