La despesa turística creix a Salou un 40% respecte a abans de la pandèmia

Salou ha rebut el 2022 gairebé un 1% més de visitants que l'últim any prepandèmic, el 2019. Tot i que aquests han realitzat encara menys pernoctacions, fins a un 9%, han fet una despesa clarament superior, que se situa pels volts del 40% més.

Una pujada a la qual ha ajudat l'augment de visitants, però que també s'ha d'emmarcar en el context inflacionista actual, més quan aquesta recuperació s'ha començat a fer evident a partir del mes de maig, dos mesos després de l'inici de la guerra a Ucraïna.
Tot i que la despesa hotelera continua sent la majoritària, ja que representa la meitat del gastat pels turistes, l'augment del recaptat pels establiments, exclosos els que formen part del complex de PortAventura, el lidera la restauració. Aquesta ha vist com el seu pes en l'economia del municipi pujava fins a gairebé el 20% del total.

ELS ESTRANGERS, ELS QUE MÉS GASTEN

I els que continuen gastant més són els turistes internacionals, dels quals han sortit tres quartes parts dels diners recaptats pels establiments salouencs. Un turisme estranger que ha respost molt positivament a la desaparició del mercat rus, que representava el 14% de la despesa internacional abans de la pandèmia.

Entre els que més gasten, els francesos, que representen tres de cada deu euros invertits i uns irlandesos que continuen a l'alça i ja representen el segon mercat, superant a un britànic que s'ha vist estancat aquest 2022.

Pel que fa al mercat nacional, el procedent de l'àrea metropolitana de Barcelona continua sent el majoritari, amb un 30% de la despesa. Destaca però l'augment del madrileny, que ja s'acosta al 10%.