Salou congela impostos, però l'oposició reclama un major esforç

Les taxes i impostos a Salou es mantindran congelats l'any vinent. El ple de l'Ajuntament ha aprovat les ordenances fiscals per al 2023, només amb els vots favorables del govern. Esquerra s'hi ha abstingut i Ciutadans i Partit Popular hi han votat en contra.

Des de l'executiu local es defensa l'esforç per mantenir els impostos per al 2023, tot i la inflació. L'oposició no ho veu així, ja que creu que la situació econòmica de l'Ajuntament permet reduir la pressió fiscal. Per exemple, demanaven tocar l'IBI.

En un altre punt, s'han aprovat les rebaixes per a les llars d'infants municipals en funció de la renda familiar. S'ha inclòs una tarifa social amb descomptes que poden arribar al 70%. Esquerra, especialment, ha aplaudit la mesura. 

El ple també ha validat el preu públic per a la recàrrega de vehicles elèctrics. A més de cobrar pel subministrament, la tarifa busca que no s'utilitzi aquests espais com un aparcament convencional. Ara caldrà aprovar una normativa per impedir que s'hi estacioni, si no és per carregar els vehicles.