Salou congelarà impostos i inclourà descomptes per a l'escola bressol

L'Ajuntament de Salou congelarà les taxes i impostos municipals per tercer any consecutiu. Les noves ordenances fiscals s'aprovaran aquest dimecres al ple, on també es validaran uns nous descomptes per a les llars d'infants municipals en funció de la renda familiar i les tarifes per la càrrega de vehicles elèctrics.

Des del govern municipal asseguren que mantenir les ordenances tal com estaven suposa un esforç davant l'increment de la despesa generat per la pujada dels preus. Des de l'oposició, Ciutadans i el Partit Popular creuen que la situació econòmica de l'Ajuntament permet baixar la pressió fiscal i haurien volgut, per exemple, una reducció de l'IBI.

Els dos partits no donaran suport a les ordenances, mentre que Esquerra valora les negociacions del darrer mes amb la regidoria d'Hisenda i s'abstindrà. Una de les fites que celebra aquest grup de l'oposició és que s'introdueixi una tarifació social per a les escoles bressol de titularitat municipal. S'inclouran descomptes depenent de la renda familiar.

Esquerra aprovarà aquests descomptes, encara que proposava estendre'ls a l'Escola de Música i al Centre d'Adults. El ple municipal també votarà el preu públic per la recàrrega de vehicles elèctrics. Una tarifa que, a més de cobrar l'energia consumida, pretén impedir que s'estacioni en aquestes zones, com si es tractés d'un aparcament convencional.