Les obres al solar de l'antiga duana de Salou són imminents

L'empresa Amsamar iniciarà aviat les obres per construir 121 apartaments turístics al solar de l'antiga duana de Salou. Serà un edifici de 4 plantes, amb la planta baixa dedicada a usos comercials i dos nivells d'aparcament soterrat.

L'Ajuntament, però, encara no ha atorgat la nova llicència d'obres, després que caduqués la del 2020. Tot i això, des de la regidoria de Gestió del Territori s'avança que gairebé tots els inconvenients tècnics estan resolts.

No es coneix encara el calendari d'obres perquè tampoc hi ha sobre la taula el projecte executiu per construir l'immoble, però, en qualsevol cas, el govern local celebra que, finalment, el projecte tiri endavant. Es reproduirà l'antiga façana de la Duana i, a més, es recol·locarà la històrica Font de Ferran VII. 

Els apartaments s'alçaran en aquest terreny, situat a la cantonada entre els carrers Barcelona i Major. El solar fa dues dècades que espera, immòbil, al centre de la ciutat. Ho recriminava, justament, en el ple d'aquest dimecres el regidor del Partit Popular.

Els conflictes van començar ja el 2003 amb l'aprovació del POUM, quan es va requalificar el terreny per a ús turístic. 3 anys després, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obligar a l'Ajuntament a indemnitzar l'empresa propietària amb 4 milions d'euros. 

SENSE CALENDARI D'OBRES

Les traves s'han superat i hi ha voluntat, per part de tothom, de tirar endavant el projecte. Des de l'Ajuntament, a més, creuen que la recuperació de l'activitat turística també ajuda i ha reactivat la inversió. 

No està clar quan seran una realitat els apartaments, si bé la llicència d'obres serà per un termini de 2 anys. L'Ajuntament també ha explicat que està treballant en un seguit de mesures per minimitzar les afectacions de les obres.