El projecte de l'Eix Cívic, modificat, s'haurà de tramitar de nou

El projecte de l’Eix Cívic de Salou s’haurà de tornar a aprovar de nou amb els diversos canvis que es volen introduir. Altra vegada, el pla per transformar l’antic espai de les vies del tren ha tornat a centrar el debat d’avui al ple amb acusacions creuades entre govern i oposició.

En un inici es va dir que només es paralitzava la construcció de nous edificis a l’Eix Cívic de Salou, però s’haurà de tramitar de nou tot el projecte. La qüestió és que s’introduiran diversos canvis circumstancials i, per tant, cal tornar a portar el projecte a aprovació inicial, com ja es va fer el passat febrer, i iniciar un procés participatiu. 

PICABARALLA AL PLE

Per tot plegat, l'oposició acusa l'alcalde d'improvisar introduint nombrosos canvis al projecte inicial. Esquerra, Ciutadans i Partit Popular, justament, reclamen que es comenci de nou buscant un ampli consens a la ciutat.

El nou projecte partirà del primer document, però s’aprofitarà per introduir-hi les millores que s’han negociat en els darrers mesos. Des de la reducció l’alçada dels edificis fins a plantejar la nova biblioteca dins de l’àmbit de l’Eix Cívic, entre d’altres.

També es reubiquen els habitatges de protecció oficial. S’havien previst a un solar cedit per un hotel, però finalment aquest espai es dedicarà a un aparcament, ja que pel mig hi havia un compromís adquirit amb els propietaris dels terrenys.

BALANÇ DELS DANYS DE LES PLUGES

Més enllà d'això, en el ple s'ha passat revisió de l'estat dels equipaments municipals després de les pluges. Es conclou que l'afectació al pavelló Salou Centre respon a un problema de disseny en la seva construcció i que s'analitzarà per prevenir futurs episodis.

El que no es tocarà, mentrestant, és la primera part ja reformada del carrer Carles Buïgas. Si volia fer una actuació provisional per millorar l'evacuació de l'aigua, però finalment s'ha descartat perquè es pensa que el millor és solucionar-ho mitjançant la segona part del projecte, que s'iniciarà aquest octubre.