França lidera el turisme internacional a Salou

Encara és aviat per disposar de les xifres turístiques exactes d'aquest estiu al territori, però Salou ja n'extreu algunes conclusions positives provinents de l'any de la recuperació del sector. El turisme francès creix, a diferència que a altres territoris, i se situa per davant del britànic com a referent dels visitants internacionals.

França se sent cada cop més atreta per Salou: almenys així ho diuen les dades, ja que la presència de clients del país veí ha crescut més d'un 32%, també la de pernoctacions. El Patronat de Turisme local és assidu a les trobades del sector a França; la darrera d'elles, fa pocs dies i a París on es va promocionar la marca entre una tipologia de visitant que es mou poc de les seves fronteres.

Convèncer el francès per sortir de casa no és fàcil, ja que justament es tracta del territori que més visitants rep en tot el món. Malgrat això, França és ja el primer focus d'origen dels clients de l'estiu, fins i tot per davant del Regne Unit, que perd força respecte als anys anteriors a la pandèmia.

Les reunions entre agents turístics salouencs i francesos són periòdiques a fi de donar a conèixer una proposta que vol anar més enllà del sol i platja i que ho va fer, per exemple, diumenge passat amb una mostra gastronòmica a la Torre Vella.

És Turespaña, l'organisme autònom que regeix el turisme estatal, qui reconeix la feina de Salou, que trenca amb la tendència d'altres zones perquè el nombre de visitants provinents de França a Espanya no supera, en canvi, les estadístiques d'anys previs.