Les plataformes en defensa del transport públic no volen el desmantellament de les vies del tren

 

Les plataformes per la defensa del transport públic han presentat una queixa formal al Síndic de Greuges de Catalunya perquè no estan a favor del desmantellament de la línia ferroviària entre Tarragona, Salou i Cambrils. Diuen que la proposta contradiu el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona on s’aposta per un tramvia per donar servei als usuaris d’aquesta zona. 

No rotund al desmantellament de les vies de tren entre Cambrils i Tarragona. Aquesta és la postura de les plataformes en defensa del transport públic. Diuen que per llei la Generalitat és l’administració qui s’ha de fer càrrec del desmantellament i no els Ajuntaments. Les plataformes recorden que el Pla Territorial Parcial de Camp de Tarragona ja contempla un tramvia.
Denuncien que si no és a través d’aquest mitjà de transport el territori no tindrà alternatives ferroviàries i asseguren que això tindria un impacte als 675 mil passatgers que utilitzen el tren anualment a Salou i Cambrils. Aquestes plataformes també posen en dubte la viabilitat de la urbanització de l’espai de 8’5 km que deixarien aquestes vies i després habilitar-les de nou per fer-hi finalment el tram, diuen que no és veritat que aquesta seria l’opció més ràpida i aposten per una urbanització compartida amb el tramvia, que ja permetria moltes millores a l’entorn.
De moment el cas l’han portat al Síndic de Greuges per exposar els prejudicis i les vulneracions legals que diuen comportaria el desmantellament de les vies. Esperen que la situació es pugui desencallar amb el nou govern de la Generalitat i no haver d’arribar a presentar un contenciós administratiu.