10 anys de Rally al passeig Jaume I

2012 i la prova més important del calendari inclou una sorpresa que canviarà la potencialitat del Rally Catalunya-Costa Daurada: es tracta de l'entrada d'un tram al bell mig del passeig Jaume I. Juny del 2022 i la tarda automobilística al centre del catalitzador turístic del territori compleix una dècada de vida perquè tant el RACC com Salou confirmen que l'especial dels dissabte a la tarda és intocable:

2,15 quilòmetres amb girs impossibles pel passeig marítim que arriben a 70 països del món i que generen un impacte de 40 milions d'euros. El Rally Catalunya-Costa Daurada compleix 57 anys, 17 a casa nostra, i se celebrarà del 20 al 23 d'octubre, trepitjant punts del Tarragonès, l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

Serà el segon any en què el 'shakedown' del dijous 20 d'octubre es realitza al Coll de la Teixeta i no pas a Salou perquè la FIA prohibeix els circuits mixtos. Amb el parc d'assistència de PortAventura com a llar de les escuderies, hi haurà 19 trams, 10 d'ells diferents i alguns d'inèdits: és el cas, per exemple, dels recorreguts entre Els Omells i Maldà, per Lleida, i el de la Serra de la Llena,

La jornada de divendres 21. La matinal de dissabte s'atapeirà de clàssics com Querol i El Montmell, per acabar al passeig Jaume I. L'estrena d'enguany, l'entrada de vehicles híbrids que funcionen amb combustible sintètic.

Serà la penúltima parada d'un calendari amb 13 seus i on Salou té el futur assegurat, afirma el mateix RACC. El diumenge 23 d'octubre, Pratdip i Riudecanyes seran l'avantsala de l'entrega de premis a Salou.

Foto:  RACC