Salou incorpora 5,2 milions al pressupost d'enguany

El ple de Salou ha aprovat aquest dimecres incorporar 5,2 milions d'euros, corresponents al romanent del 2021 i també als dos primers milions procedents dels fons Next GenerationLa primera modificació del pressupost afegeix més de 3 milions d'euros que es dedicaran a béns i serveis. Un gruix important és per al manteniment d'espais públics, instal·lacions municipals i zones enjardinades, a més d'altres actuacions.

Per exemple, el manteniment del Pavelló Municipal rebrà 270.000 euros i la millora del carrer Barcelona uns 200.000. També s'aportaran 100.000 euros per al Casal de la Dona, uns 150.000 per a la il·luminació del carrer Saragossa i 172.000 per renovar vehicles policials i la comissaria de platges. 

D'altra banda, l'aprovació d'aquest dimecres també permet incorporar els 2 primers milions d'euros que Salou ha obtingut dels fons europeus Next Generation. El modificatiu ha tirat endavant només amb els vots favorables del govern.

En canvi, Esquerra s'hi ha abstingut i Ciutadans i el Partit Popular hi han votat en contra. Han argumentat la negativa per la falta de transparència i, sobretot, perquè hi veuen intencions electoralistes per programar un seguit d'obres quan falta un any per als pròxims comicis. 

La sessió del mes de maig també ha ratificat les al·legacions respecte a les qüestions ambientals del futur tramvia. Des del PP es troba a faltar propostes per minimitzar l'impacte.

Esquerra ha aprofitat l'ocasió per oposar-se a la construcció de 16 nous edificis prop de les vies i demanar que, si s'ha de fer, sigui per incorporar habitatge social i protegit. Tampoc ho veuen bé alguns residents del barri de la Salut. En aquest sentit, l'alcalde ha anunciat que s'asseurà per parlar-ne amb els presidents de les comunitats de veïns.