Salou trasllada sorra de Ponent a la Platja Llarga

Una draga escup la sorra provinent de la bocana del port esportiu de Salou i l'acumula al tram de costa a tocar del Nàutic per, tot seguit, transportar bona part d'aquesta fins a la Platja Llarga.

Ponent se sotmet a la intervenció des de fa anys; habitualment la barcassa extreu 6.000 metres cúbics del fons marí i els llença amb una mànega fins a la vora del mar per escampar i aplanar el material amb l'ajut de maquinària pesant. Això afavoreix l'entrada i sortida de vaixells, a la vegada que millora la mateixa platja de Ponent.

Ara són 10.000 metres cúbics d'arena i aquesta muntanya marró no es queda aquí, sinó que es transporta fins a la Platja Llarga, gairebé a peus del Cap Salou. L'objectiu és deixar enrere els efectes dels darrers episodis meteorològics adversos per recuperar l'amplada del tram i les carismàtiques dunes.

Per aquest motiu, l'Ajuntament va instar al Ministeri per a la Transició Econògica que s'encarregués del trasllat de la sorra fins aquí. Les primeres tasques les assumeix el consistori i l'Estat se n'encarregarà pròximament de les posteriors.

DRAGA 25 MAIG 2022

La direcció del vent dicta qui s'emporta la pitjor part i tant el Mestral com el Migjorn van provocar l'acumulació de sorra a Ponent, on el Club Nàutic és qui assumeix el dragatge: es tracta de distribuir l'excedent que existeix, no tan sols per preservar les platges, també per incrementar la profunditat de la bocana del port i permetre la darrerament limitada mobilitat d'entrada i sortida de les embarcacions.

Els treballs s'acabaran a mitjan mes de juny en un pla d'actuació habitual a la Costa Daurada, especialment enguany en què ja hem viscut mesures molt similars a punts com la platja del Miracle de Tarragona.

D'altra banda, el dragatge anual a La Pineda costejat pel Port de Tarragona s'efectuarà de manera imminent.