Ucraïna guanya a Salou el Mundial de futbolistes amb lesió cerebral

El gol d'Ivan Donenko quan tan sols s'havien jugat 13 minuts va possibilitar que un dels candidats al títol s'emportés el triomf definitiu per davant de les altres 14 seleccions participants al Complex Esportiu Futbol Salou. Brasil va completar el podi, mentre que els Estats Units van ocupar la quarta posició. La selecció espanyola, mentrestant, tanca el Mundial IFCPF en la desena plaça.

Ucraïna, exiliada per la guerra, no va poder entrenar-se durant setmanes, condicionant que no impedeix que s'emporti el títol definitiu.  El Mundial es dirigeix a futbolistes amb lesió cerebral lleu, afectats d’hemiplegies, diplegies, trastorns de l'equilibri, de coordinació i la marxa.

El quadre masculí va començar el 27 d'abril i allargant-se fins aquest cap de setmana amb tots els equips encara presents per definir l'ordre definitiu del primer campionat mundial que se celebra a la capital de la Costa Daurada i que s'organitza internacionalment cada quatre anys. 

La gran novetat d'aquest Mundial IFPCF, que compta amb el suport directe de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, és l'estrena del torneig femení, que s'acabarà aquest dimarts al migdia amb la final entre els Estats Units i Austràlia i que ha comptat amb la presència de cinc països diferents.