Front comú de Salou, Cambrils, Mont-roig i Vandellòs per al desmantellament de les vies del tren

Els alcaldes de Salou, Cambrils, Mont-roig i Vandellòs han escenificat aquest dijous un front comú per demanar a l'Estat el desmantellament de l'actual traçat ferroviari tant bon punt entri en servei el Corredor Mediterrani.

Demostració d'unitat d'acció aquest dijous dels alcaldes dels quatre municipis que han de veure al llarg d'aquest 2018 com el servei ferroviari deixa de creuar els seus municipis per reclamar que tant bon punt com això es produeixi comenci el desmantellament dels 30 quilòmetres de via i catenària que travessen els seus termes municipals.

D'aquesta manera, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs volen fer front comú primer de tot per a conèixer quines són les intencions del Ministeri de Foment per a dur a terme un desmantellament que està catalogat com a obligatori per l'estudi ambiental del nou Corredor Mediterrani. És per això que ja han demanat una reunió amb els responsables de Foment per a conèixer amb quin calendari es treballa per fer-ho realitat, exigint que aquest no es retardi en el temps, creant un nou problema als municipis al voltant del manteniment de la infraestructura existent.

Un Pere Granados que ha tornat a refermar l'aposta de Salou pel projecte d'un futur tramvia que solucioni la mobilitat del territori, però creu que la maca de concreció respecte al mateix faci inviable el manteniment de les vies a l'espera d'aquest tal i com demanen les plataformes en defensa del transport públic.

Granados també ha recordat els acords amb la Generalitat de Catalunya, per a que sigui aquesta qui financi la urbanització del nou espai que resulti del desmantellament de les vies al nucli urbà salouenc.