Salou viu el primer cap de setmana de la Festa Major d'Hivern

El municipi de Salou ja està immers en la seva Festa Major gran. Aquesta ha estat el primer cap de setmana de festes hi s’han viscut alguns dels actes més tradicionals i culturals com la cercavila del seguici popular o la recepció a les entitats.

El Ball de Bastons de Salou és un dels protagonistes de la Festa Major del municipi d’aquest any. Aquesta secció de l’entitat Sal-i-ou celebra el seu 15è aniversari i per celebrar-ho ho va fer entre els més petits, amb un conte contes que explica una història sobre el Ball de Bastons salouenc. Una història que va guanyar el segon premi de narració curta de la Coordinadora de Balls de Bastons de Catalunya.
Un ball de Bastons que l’endemà participava en la tradicional cercavila del seguici festiu que va recórrer els carrers més cèntrics de la població. Les bruixes i els diables obrien la cercavila desparant a tothom. També s’hi va poder veure la morena, els gegants arlequins i els nans, la mulassa i els balls d’espases i de pastorets. Uns elements que van arribar fins la Torre Vella on es va celebrar la tradicional recepció a les 40 entitats i associacions saulonenques que participen any rere any a la festa.
I el primer diumenge de festes va tenir com a acte destacat la Pedalada popular, que enguany arribava a la seva 24ena edició i on hi van participar més de 250 persones. Totes elles van pedalar durant una hora per diversos carrers de la capital de la Costa Daurada. I també acte destacat la 32ena Trobada de Gegants Vila de Salou on hi van participar una vintena de colles d’arreu de la demarcació de Tarragona. Una trobada on molts salouencs, sobretot els més petits no es van voler perdre. A Salou la Festa Major segueix tenint com a plat fort el proper cap de setmana.