Sempre venç contra els líders

El Club Bàsquet Salou, cada vegada més a prop dels de dalt, encadenarà tres victòries davant els primers de la Lliga EBA si guanya aquest dissabte (18.30 hores) a la pista del Olivar de Saragossa, vinculat de l'equip de la Lliga ACB.

Va succeir contra el CBT i a la capital de la Costa Daurada en un derbi de domini absolut i on el Club Bàsquet Salou va lluir amb la millor cara de tota aquesta temporada. El desenllaç va repetir-se una setmana després, a Valls, i en una altra exhibició, partint des de l'ordre defensiu, contra els d'Oriol Pozo. I ara hi ha l'opció d'enllestir davant El Olivar una tripleta de resultats perfectes.

Els aragonesos han aprofitat les punxades de CBT i Valls per situar-se al capdavant de l'EBA, i els salouencs es troben ja a un sol triomf de distància de la zona d'accés al playoff per pujar a la LEB Plata; un gran vestidor i també matagegants.

Es tracta de l'arrencada de la segona volta d'una EBA amb premi per als dos de dalt i amb possibilitats per al tercer, a l'espera del que succeeixi en la resta de subgrups. El Olivar és la grata sorpresa de la campanya, ja que ha completat exhibicions a casa i a domicili.

Efectius com Aday Mara, de tan sols 16 anys, són l'esperança dels verds i també el futur de bona part del bàsquet estatal. Difícil esbrinar, però, la possible afectació física per l'aturada nadalenca i la disponibilitat de noms en funció dels requeriments de la plantilla ACB.

A la pista del vinculat del Saragossa ja va guanyar el Club Bàsquet Valls (62-65). L'anada a Salou, en canvi, va acabar amb victòria (78-83) d'un El Olivar que va acomiadar el 2021 vencent al Serrallo (69-76).