Salou preveu un estiu del 2022 similar al d'abans de la pandèmia

Salou pronostica un bon 2022. Els ho fa veure el ritme de reserves de turistes britànics per al pròxim estiu. Veuen que hi ha ganes de sortir i, si no hi ha restriccions per la pandèmia, es podria arribar a superar la històrica temporada del 2019. 

A la capital de la Costa Daurada, les expectatives són altes perquè alguns mercats internacionals s'estan movent i ja han obert el calendari del 2022. Segons exposa l'Ajuntament, ja hi ha les mateixes reserves de turistes britànics que el 2019 en aquest moment de l'any. A Salou també perceben que hi podria haver noves rutes aèries amb la Costa Daurada, com per exemple la connexió amb Brighton.

El 2021 tanca a mig camí dels nivells prepandèmics

I les dades de la temporada que hem deixat enrere confirmen el que ja s'intuïa, que el balanç del 2021 quedaria a mig camí de l'anterior a la pandèmia. Hi ha hagut la meitat d'activitat a Salou respecte al 2019, però les dades són radicalment millors a les del 2020. Un 290% més, per ser exactes. En total, el tancament deixa 3,4 milions de pernoctacions i el punt àlgid es va marcar a l'agost amb el 79% d'ocupació de les places hoteleres. I atenció a la dada, 7 de cada 10 visitants han sigut de l'Estat espanyol.

Aquest perfil de turista ha crescut un 11% respecte al 2019, això sí, en detriment del mercat internacional. Els francesos van ser els que més van freqüentar a Salou. Un indicador que l'àrea d'influència més pròxima, començant per Catalunya, també s'ha de cuidar.

I del canvi de perfil del visitant d'aquest estiu, un altre tret significatiu. Guanya pes l'arribada de parelles sense fills, que deixen més beneficis a la gastronomia local i, alhora, permet desestacionalitzar l'activitat perquè no està tan subjecta a les vacances escolars.