Primera nit d'oci nocturn després de 15 mesos

15 mesos, o el que és el mateix, unes 500 nits després, l'oci nocturn ha pogut aixecar la persiana. Un moment esperadíssim per a un sector en cures intensives. Tot i això, la sensació predominant entre els empresaris és agredolça. I és que critiquen les mesures imposades pel PROCICAT, com l'exhaustiu registre d'accés que han de dur a terme o la distància de metre i mig entre persones de diferents bombolles a la pista de ball.

Hores abans de la gran reobertura els locals ultimaven els preparatius. Molts establiments han hagut de redissenyar l'espai per poder complir les mesures sanitàries.

OCINOCTURN

Tot i els esforços organitzatius, no s'han pogut evitar llargues cues a la porta de les discoteques. El principal causant, la lentitud a l'hora de prendre les dades de tots els assistents. Un fet que preocupa els empresaris de cara a l'arribada del públic estranger, gens acostumat a identificar-se als locals d'oci nocturn. De moment, però, la gran majoria ha estat del territori i de punts com Aragó o el País Basc.

Un 20% de les discoteques salouenques han optat per no obrir davant la limitació de l'aforament a la meitat i per la por a incomplir les restriccions. La pròxima gran cita serà per la revetlla de Sant Joan. Una festa enverinada per als empresaris, que creuen que les mesures seran encara de més difícil compliment.