Els vianants ja són els protagonistes de l'avinguda Carles Buïgas de Salou

L'avinguda Carles Buïgas de Salou ja és un espai pensat només per als vianants. S'han renovat totalment 500 metres d'aquest eix turístic, amb un canvi d'imatge i de concepte. L'Ajuntament ha invertit 2,8 milions d'euros en aquesta transformació de l'espai, per modernitzar-lo amb criteris de sostenibilitat.

A més del nou arbrat, l'avinguda compta amb un sistema d'enllumenat LED que permet variar la tonalitat del color de la llum i també s'ha millorat la canalització de les aigües. La inauguració de la primera fase de renovació de Carles Buïgas s'ha fet amb un mes de retard, però fixa el camí de la futura transformació de la façana marítima.

La renovació continuarà pels passejos Jaume I i Miramar, el carrer Barcelona, l'avinguda de l'Eix Cívic i la segona fase del mateix Carles Buïgas. Salou vol que aquestes apostes serveixin també per generar zones més actives des del punt de vista econòmic i, per això, es pensa en una gestió público-privada dels espais.

L'Ajuntament de Salou buscarà enguany vies de finançament per continuar aquesta renovació de la façana marítima. S'optarà als fons Next Generation i també als Plans de Sostenibilitat Turística que ha obert la Secretaria d'Estat de Turisme.