La reobertura de Villa Enriqueta, més a prop

Enguany començaran les obres per aconseguir que el xalet Villa Enriqueta, situat al Passeig Jaume I de Salou, torni a complir les normes de planejament urbanístic. L'Ajuntament ha tret a licitació el contracte d'obres que s'enfila fins al milió i mig d'euros, fonamentalment, per recuperar l'estructura original de l'edifici noucentista, datat d'inicis del segle XX.

Per tant, s'hauran de desfer elements de les reformes que s'hi van executar per obrir-hi un restaurant. El 2015 el TSJC va suspendre la llicència d'obres per irregularitats urbanístiques i, des de llavors, va començar un litigi entre l'empresa propietària i el consistori.

enriqueta1

LES REFORMES QUE S'HAURAN DE FER

Per tornar la legalitat a Villa Enriqueta, entre altres, s'haurà de refer la façana seguint els plànols originals, i modificar l'escala. Les obertures de finestres, portes i balconeres també hauran de retornar a l'estat previ de la reforma. Alhora, el projecte estipula que s'han d'eliminar i clausurar les zones de soterrani existents que sobrepassen els límits de la planta original.

finestra enriqueta

S'haurà d'eliminar també el tram que connecta l'edifici protegit amb l'annex i s'hi podrà construir un element transparent per comunicar les dues parts. També s'haurà de reconstruir una part de la tanca del carrer Mar. D'altra banda, pel que fa als usos, la cuina, els lavabos i vestidors no podran estar al soterrani de l'edifici annex i s'hauran de traslladar a la planta baixa.

El contracte d'obres, que ara ha sortit a concurs té un termini d'execució de 12 mesos.