Salou desestima l'expansió d'Emprius a l'espera del nou POUM

Salou deixa, de moment, aparcat el projecte de creixement per la zona d'Emprius, on a més d'habitatges també es preveia la construcció de nous hotels, comerços, serveis i equipaments esportius. L'Ajuntament de Salou es fa enrere en la modificació puntual del pla urbanístic per desenvolupar el Sector 4. Es replantejarà dins de la revisió del POUM que tot just ara comença i que ha de traduir-se en un nou planejament d'aquí a uns dos anys.

El punt s'ha aprovat al ple municipal d'aquest dimecres amb els vots a favor del govern i d'ERC, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del Partit Popular.

Salou comença la revisió del POUM

El sector 04 ocupa una superfície de 44 hectàrees i s'hi va projectar una àrea amb hotels, activitat comercial i de serveis i una ciutat esportiva. De fet, són una sèrie d'equipaments que inicialment es preveien a la zona de Barenys, però que va tombar una sentència del TSJC. El trasllat als terrenys d'Emprius no ha estat al marge d'entrebancs.

Tot i l'aprovació inicial el 2017, la Generalitat va posar traves a l'àrea comercial; ha estat un dels condicionats que ha allargat la tramitació.

Des d'aquest maig, l'Ajuntament disposarà d'un servei d'assistència tècnica que començarà a treballar en la revisió del POUM