S'engega a Salou la primera escola de petanca de tot Catalunya

Esport d'adults, de totes les edats sénior, però també un joc de nens. La petanca s'obre camí, almenys a la capital de la Costa Daurada, i gràcies a la participació de 12 nens i nenes amb edats compreses entre els 3 i els 16 anys que han estrenat la flamant escola del Club Petanca Salou, la primera de tot Catalunya.

Sumen dues sessions de dimarts, de 16.45 a 18 hores, i la setmana vinent acolliran dos inscrits més. L'entitat ha decidit que cal fer front a la davallada constant de practicants a tot el territori. Per això adapta un seguit d'eines que familiaritzen la bola i la disciplina amb els jugadors i jugadores del futur.

petanca 2 28 abril

Amb el suport de quatre monitors, quan es compleixin els sis primers entrenaments introductoris es preveu treballar també alguns dissabtes amb l'escola, que es reparteix en tres grups. Des de dominar el joc de canell a llençar la bola per dalt o per baix: aprenen de pressa. Curiosament no tots els nouvinguts han experimentat contacte previ amb la petanca a través de familiars o amics.

El Club Petanca Salou va fundar-se fa 48 anys, compta amb una seixantena de jugadors i és el vigent campió d'Espanya. Defensarà el títol a Ceuta durant el mes de setembre i confeccionarà quatre conjunts a les lligues territorials per primera vegada.